Sunday, 9 September 2012

DR SNEEZ Boleh menyelesaikan masalah selsema dan resdung dengan cepat


Q. Boleh ceritakan serba sedikit mengenai DrSneez
A: DrSneez adalah krim keluaran Drazma Wellness Marketing laman web kami di www.drazma.com. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.
Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan. 

Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.

Q: Apakah kegunaan Dr Sneez ini?
A: DrSneez diformulasikan untuk mengurangkan gejala-gejala tidak selesa akibat selsema dan resdung. Resdung dalam bahasa perubatan disebut sebagai allergic rhinitis dan sinusitis. Ianya dibangunkan dinegara kita sendiri dan bukan bahan siap yang diimport dan di bungkus semula.

Q. Apakah contoh-contoh gejala selsema dan resdung yang dapat dibantu?
A. DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti 
  1. Hidung yang berair
  2. Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
  3. Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
  4. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
  5. Mengurang batuk akibat selsema.
  6. Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.
Q: Bagaimanakah ia digunakan?
A: Cara penggunaannya amat mudah. Apa yang anda perlukan hanya sapukan sedikit lapisan nipis krim ini pada permukaan hidung dan sinus atau lebih dikenali sebagai kawasan T pada wajah. Anda dapat merasakan keberkesanan dalam waktu yang agak cepat.

Q: Apakah kandungan DrSneez ini?
A: Krim DrSneez ini diformulasikan dari bahan-bahan yang ada didapur rumah kita. Bahan aktif yang terkandung termasuk Curcumin domestica longa atau senang dipanggil kunyit, Nigella Sativa atau mudahnya habatus sauda dan Foeniculum Vulgarae atau jintan manis. Ketiga-tiga bahan yang boleh dipanggil rempah ini boleh selsema atau resdung dengan cepat dan selamat.

Q: Apa perbezaan applikasi DrSneez ini berbanding dengan applikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung?
A: DrSneez mengabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi ,bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.

Q: Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?
A: Teknologi Thrudermal menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa jauh kedalam lapisan ini dan hasilnya ia hanya memerlukan sedikit sahaja. Sebagai contoh kunyit yang diperlukan dan kesannya amat pantas bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.

Q: Mengapa menggunakan Curcuma Longa, Nigela Sativa dan Foeniculum Vulgarae ini?
A: Kajian menunjukkan ketiga-tiga bahan yang mudah didapati ini mempunyai sifat anti histamine ( anti inflammatory ) dan anti oksida yang tinggi dan dapat mengurangkan keradangan dengan cepat. Curcuma Longa mengandungi Curcumin yang juga bersifat anti-virus, anti-bacteria dan anti-fungus yang semulajadi. Kombinasi sifat-sifat ini mampu menangani gejala-gejala resdung dan selsema dengan efektif.

Q: Adakah DrSneez ini selamat?
A: Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah selamat kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya applikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah . Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami atau menghubungi terus pegawai perubatan kami TEL: 03-5110 2956 Hotline: Dr Azman +6019-663 2067Dr Sazali +6019-576 3031Dr Hisyam +6010-369 2656 Dr Zulkifli +6010-242 0332.

Q: Adakah DrSneez berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia
A: Krim drsneez berdaftar dengan KKM di bawah Nombor Notifikasi , NOT-110403473-K DRAZMA WELLNESS MARKETING

Q: Adakah DrSneez ini boleh digunakan pada kanak-kanak bawah 2 tahun?
A: DrSneez diformulasikan untuk semua peringkat umur. Sapuan lebih mudah terutama pada kanak-kanak dan bayi yang tidak sesuai minum ubat.Sapuan juga lebih mudah kerana kanak-kanak atau bayi boleh diberikan sapuan semasa waktu tidur.

Q: Adakah DrSneez ini boleh menyebabkan kesan mengantuk seperti ubat selsema lain?
A: Tidak.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts