Sunday, 3 February 2013

Langkah untuk mengurangkan gejala hidung tersumbat

Langkah untuk mengurangkan gejala hidung tersumbat :

* Tutup sebelah lubang hidung dengan menekannya menggunakan ibu jari. Hembus nafas perlahan-lahan. Ulang teknik ini untuk sebelah lagi sehingga anda boleh bernafas dengan lebih selesa.

* Semburan hidung secara umumnya selamat untuk ibu dan bayi dalam kandungan. Jika tidak pasti, rujuk doktor terlebih dulu sebelum menggunakan sebarang produk.

* Minum banyak air, terutama sepanjang siang

* Masalah hidung tersumbat biasanya lebih teruk apabila anda baring. Justeru, tinggikan sedikit kepala anda ketika tidur. Kaedah ini sangat berkesan pada kanak-kanak.

* Anda boleh menggunakan pelekat pada hidung yang dijual di farmasi. Walaupun pelekat hidung ini direka untuk mengatasi masalah berdengkur, ia juga boleh digunakan untuk masalah hidung tersumbat kerana membantu meluaskan rongga hidung yang membuatkan pernafasan lebih lancar.

Satu lagi cara mudah utk redakan hidung tersumbat adalah dengan sapuan krim drsneez pada hidung... SMS/whatsapp 0143388017 Amni's Online Shop untuk dapatkan 1 krim drsneez... selamat utk baby dan ibu mengandung.No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts