Sunday, 30 September 2012

PENGUMUMAN

Info :
Soalan : Adakah DrSneez ini selamat?

Jawapan :
Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah SELAMAT kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya aplikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah.

Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami atau menghubungi terus pegawai perubatan kami di talian 03-51618523

Hotline :
Dr Azman 019-6632067
Dr Sazali 019-5763031
Dr Hisyam 010-3692656
Dr Zulkifli 010-2420332

Friday, 28 September 2012

Testimoni masih hangat dari pengguna DRSNEEZ


" Dah guna sha.kami 3 branak la pakai.memang elok la tindak balas dia kejap je kan.anis ni alah sgt ngan habuk.semenjak pindah umah ni tiap2 mlm selsema.pakai je drsneez ni dlm 5minit je hilang terus."



"Hahahahah.... Sungguh menakjubkan.. Ari ni selsema... Sapu drsneez besok terus ok.. Selalunya 1minggu juga idung beair."


"sesuai sangat...thanks drsneez n mybest friend sharifah sbb knalkn produk ni, bby saya dah x selsema lg, gatal2 hidung pun dah berkurangan.....alhamdulillah... "

Maklumat lanjut mengenai DrSneez bole LIKE page Amni's Online Shop.

Boleh order melalui saya SHARIFAH 0143388017.

Harga RM50 sahaja..

Kos penghantaran Semenanjung RM6

Kos penghantaran Sabah/sarawak RM 9


Pembayaran melalui Maybank 
153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed

Barang akan diposkan pada hari yang sama jika pembayaran sblm 3 ptg...

Thursday, 27 September 2012

TESTIMONI - BABY MASIH DLM PANTANG

TESTIMONI - BABY MASIH DLM PANTANG


Baby selalu bersin, malam2 susah tidur sebab hidung tersumbat... Sekarang Ok setelah guna Dr Sneez...

Maklumat lanjut mengenai DrSneez bole LIKE page Amni's Online Shop.


Boleh order melalui saya SHARIFAH 0143388017.


Harga RM50 sahaja..


Kos penghantaran Semenanjung RM6


Kos penghantaran Sabah/sarawak RM 9


Pembayaran melalui Maybank 
153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed


Barang akan diposkan pada hari yang sama jika pembayaran sblm 3 ptg... 






Wednesday, 26 September 2012

Teknologi THRUDERMAL pada DRSNEEZ


Teknologi THRUDERMAL 

Teknologi THRUDERMAL membolehkan sapuan krim menyerap dengan kadar yang pantas dan efektif jauh ke dalam kulit. Hasilnya dengan sapuan sahaja kesan pemakaian krim dapat dirasai dalam beberapa MINIT sahaja.

Kuantiti sapuan 

Kuantiti sapuan adalah lebih kurang sebesar biji beras,
Besar biji beras adalah lebih kurang 20-30mg.
DrSneez mengandungi lebih kurang 10g krim.
Jumlah sapuan dalam lingkungan 333-500 kali sapuan.
Jika anda menyapu 2x sapuan sehari.. anda memerlukan 166-250 hari untuk menghabiskan 1 tiub.


Krim sapuan DrSneez sesuai digunakan pada semua peringkat umur dari bayi, kanak-kanak hinggalah dewasa. Pada peringat bayi membantu melegakan selsema dan hidung tersumbat dengan cepat. Krim ini juga dapat meringankan masalah ibu bapa yang mempunyai anak-anak yang sukar untuk makan ubat. Malah krim sapuan lebih selamat berbanding ubat yang perlu dimakan terutama ubat selsema. Ini merupakan salah satu matlamat DrSneez untuk membantu menyelesaikan masalah selsema dan gejala resdung di mana ia MUDAH, CEPAT, dan SELAMAT digunakan. SELAMAT MENCUBA.

DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti:

· Hidung yang berair

· Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk

· Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.

· Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat

· Mengurang batuk akibat selsema.

· Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.


Maklumat lanjut mengenai DrSneez bole LIKE page Amni's Online Shop.


Boleh order melalui saya SHARIFAH 0143388017.


Harga RM50 sahaja..


Kos penghantaran Semenanjung RM6


Kos penghantaran Sabah/sarawak RM 9


Pembayaran melalui Maybank 
153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed


Barang akan diposkan pada hari yang sama jika pembayaran sblm 3 ptg... 

Monday, 24 September 2012

Curcuma Longa (Kunyit), Nigella Sativa (habbatus sauda), Foeniculum Vulgare (jintan), Coffea Arabica

DrSneez adalah keluaran Drazma Wellness Marketing. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.

Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak ,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan.

Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.

Bahan-bahan yang terkandung dalam DrSneez:
i. Curcuma Longa (Kunyit)
ii. Nigella Sativa (habbatus sauda)
iii. Foeniculum Vulgare (jintan)
iv. Coffea Arabica

Soalan : Apa perbezaan applikasi DrSneez ini berbanding dengan aplikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung ?

Jawapan : DrSneez menggabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi, bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.

Soalan : Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?

Jawapan : Teknologi THRUDERMAL menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa ke dalam lapisan ini dan hasilnya ia memerlukan sapuan krim yang sedikit sahaja. Kepantasan penyerapan dan kesan krim bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.

DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti:

· Hidung yang berair

· Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk

· Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.

· Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat

· Mengurang batuk akibat selsema.

· Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.

Maklumat lanjut mengenai DrSneez bole LIKE page Amni's Online Shop.

Boleh order melalui saya SHARIFAH 0143388017.

Harga RM50 sahaja..

Kos penghantaran Semenanjung RM6

Kos penghantaran Sabah/sarawak RM 9

Pembayaran melalui Maybank 
153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed

Barang akan diposkan pada hari yang sama jika pembayaran sblm 3 ptg... 

Sunday, 23 September 2012

DrSneez - Krim Selsema No.1 Di Malaysia

Info : Krim sapuan DrSneez sesuai digunakan pada semua peringkat umur dari bayi, kanak-kanak hinggalah dewasa. Pada peringat bayi membantu melegakan selsema dan hidung tersumbat dengan cepat. Krim ini juga dapat meringankan masalah ibu bapa yang mempunyai anak-anak yang sukar untuk makan ubat. Malah krim sapuan lebih selamat berbanding ubat yang perlu dimakan terutama ubat selsema. Ini merupakan salah satu matlamat DrSneez untuk membantu menyelesaikan masalah selsema dan gejala resdung di mana ia MUDAH, CEPAT, dan SELAMAT digunakan. 

KELEBIHAN DR.SNEEZ

• Mengurangkan gatal seluruh kawasan hidung dan sekitar mata
• Boleh membantu mengurangkan punca bersin dengan cuaca sejuk, habuk dan alergen lain.
• Boleh membantu untuk mengurangkan kesesakan hidung semasa selsema
• Boleh membantu anda bernafas dengan lebih baik.

DrSneez krim diformulasi dari herba dan rempah semulajadi yang digabungkan dengan bioteknologi thrudermal untuk membantu mengurangkan gejala-gejala berikut:
  1. Selalu bersin terutamanya diawal pagi dan apabila cuaca/suasana sejuk.
  2. Gatal–gatal hidung dan sekitar mata terutamanya disebabkan faktor persekitaran seperti habuk, debunga dan pencemaran udara.
  3. Hidung selalu berair seperti selsema sepanjang masa.
  4. Terasa seperti hidung tersumbat dan tidak selesa terutamanya sewaktu tidur.
Maklumat lanjut mengenai DrSneez bole LIKE page Amni's Online Shop.

Boleh order melalui saya SHARIFAH 0143388017.

Harga RM50 sahaja..

Kos penghantaran Semenanjung RM6

Kos penghantaran Sabah/sarawak RM 9

Pembayaran melalui Maybank 
153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed

Barang akan diposkan pada hari yang sama jika pembayaran sblm 3 ptg... 

Friday, 21 September 2012

SAPU KRIM DRSNEEZ


Antara tanda-tanda menghidap selsema ialah :

1. sakit tekak

2. sakit kepala dan sakit badan

3. mata berair

4. demam (mungkin disertai rasa sejuk dan menggigil)

5. hidung berair

6. hidung tersumbat

7. batuk, selalunya tanpa kahak


DrSneez adalah Kaedah Penyelesaian yang mudah cepat selamat dan berkesan. Hanya sapu, mudah , selamat dan berkesan.Boleh hubungi saya di 0143388017 atau sila ke laman FB Amni's Online Shop

Thursday, 20 September 2012

DrSneez hanya kaedah sapuan bentuk krim



Anda selsema? Makan penadol pun still selsema...? Disini ada penawar selsema yang tidak menggunakan bahan kimia... sesui untuk seisi keluarga..specially for baby.. Baby mudah terkena virus selsema kerana antibody yg blm cukup kuat disebabkan udara kurang bersih.. DrSneez hanya kaedah sapuan bentuk krim. Ianya mudah, selamat, cepat dan berkesan. Sapu pada kawasan hidung dan sekitar, dengan izin-Nya masalah selsema boleh diselesaikan.

AGENT DRSNEEZ

Sesiapa yang mempunyai masalah-masalah seperti :
  1. Selalu bersin terutamanya diawal pagi dan apabila cuaca/suasana sejuk.
  2. Gatal–gatal hidung dan sekitar mata terutamanya disebabkan faktor persekitaran seperti habuk, debunga dan pencemaran udara.
  3. Hidung selalu berair seperti selsema sepanjang masa.
  4. Terasa seperti hidung tersumbat dan tidak selesa terutamanya sewaktu tidur.
Anda boleh dapatkan DrSneez daripada Agent yang telah dilantik oleh DRAZMA WELLNESS MARKERTING

Yang berada di kawasan AMPANG boleh hubungi saya Sharifah di 0143388017. Atau Facebook saya Amni's Online Shop.

Wednesday, 19 September 2012

Alhamdulilah selsema anak saya tiada lagi

"Anak saya selalu mengalami selsema dan bersin. Sebelum ni saya menggunakan produk vicks sapu pada hidung. Tapi selsema tetap menjadi-jadi. Kawan sekolej saya memperkenalkan Dr.Sneeze kepada saya dua minggu yang lepas. Alhamdulilah selsema anak saya tiada lagi. Dia dapat tidur malam tanpa ada gangguan bernafas. Tidur lena sampai pagi. Bangun Pagi dengan ceria sekali".

Nur Amni Mardiyah
7 bulan
Selangor

Terima kasih DrSneez kerana produk yang berkesan ini.

Setiap kali memakan makanan laut seperti udang, sotong atau ketam, saya akan menghadapi masalah gatal-gatal muka akibat resdung.
Setiap pagi saya juga ada masalah bersin dan hidung berair. Tapi setelah menggunakan produk DrSneez ini selama
2 minggu, masalah saya dapat diatasi.
Saya juga boleh memakan makanan laut tanpa risau akan kegatalan dimuka. Setiap pagi juga saya bebas dari bersin. Terima kasih
DrSneez kerana produk yang berkesan ini.

Ahmad Zabidi
29 tahun
Paka Terengganu

Testimoni


Tuesday, 18 September 2012

Anak hiperactive

Alhamdulillah sy dikurniakan anak yg aktif...:-)Tapi kalau telalu aktif nk control mcm mana ye? sekarang jam 1.30 pagi... masih bermain... mata dh mengantuk tp dia mc pksa diri bermain... mcm esk dh xde masa nk main... umur baru 9 bulan... jap lg tdo mesti berdengkur... x pasti sb penat ke sebab sejuk kipas... x on kipas berpeluh 1badan dia pulak. senang je x nk bg nafas dia bunyi time tidur... sapu drsneez kat hidung... senyap... mama pun boleh tidur tanpa gangguan... Alhamdulillah...

Monday, 17 September 2012

Ibu Sanggup Campak Anak

Assalamualaikum....

Anda semua sihat? Anak2... keluarga sihat?? Mudah-mudahan semua sihat2 selalu hendaknya.
Dalam kita mencari penyelesaian supaya anak2 dan keluarga sihat, ada ibu yang sanggu mencampak anak yg baru lahir dari tigkat 3... Nauzubillah... Semoga ibu tersebut akan insaf dan bertaubat dengan kesalahannya itu. 

Tidak kita sangka, melalui gambar ibu tersebut kita boleh gambarkan dia adalah seorang yg lemah lembut. Kenapa tergamak dia mencampak anak yang tidak bersalah tersebut? Ya Allah, tak terfikir di kepala saya ada ibu yg sanggup buat mcm tu. Kalau tak nak sekali pun... buang la di tempat yang org boleh jumpa... jngan la dibunuh budak x berdosa tu... 


Harga Berpatutan

"price is resonable...rm50je... guna sikit je, 2kali sehari... i jumpe pkar ENT , utk sinus my dotter, kena warded lg... aiseh, sgt sedih... Alhamdullilah, results drsneez mmg the best...."


INFO TENTANG RAMUAN DRSNEEZ DAN PERBEZAAN APLIKASI DRSNEEZ DGN APLIKASI CARA LAMA

Bahan-bahan yang terkandung dalam DrSneez:
i. Curcuma Longa (Kunyit)
ii. Nigella Sativa (habbatus sauda)
iii. Foeniculum Vulgare (jintan)
iv. Coffea Arabica

Soalan : Apa perbezaan applikasi DrSneez ini berbanding dengan aplikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung ?

Jawapan : DrSneez menggabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi, bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.

Soalan : Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?

Jawapan : Teknologi THRUDERMAL menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa ke dalam lapisan ini dan hasilnya ia memerlukan sapuan krim yang sedikit sahaja. Kepantasan penyerapan dan kesan krim bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.

Sunday, 16 September 2012

Anak Selsema teruk... Sehari Guna dah berkurangan...







Nak Legakan Pernafasan Apabila Hidung tersumbat??


Kaedah Penyelesaian hidung tersumbat yang mudah cepat selamat dan berkesan.

Kelebihan Krim Sapuan DRSNEEZ adalah:

Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur
Ramuan Alami
Tiada Kesan Mengantuk
Tiada Dadah Merbahaya
Hanya Sapu
Kesan yang cepat
Mudah Dibawa
Mudah Diguna
Teknologi Resapan Terkini
Hanya Sedikit
Jimat
 

Order Sekarang.... 

Saturday, 15 September 2012

Feedback Positif dari Pengguna DrSneez


"saya suka sebab kandungannya dari bahan semulajadi" 

"Malam tadi Uwais bangun pukul 11 malam, tak boleh tidur sebab hidung tersumbat.... Lepas sapu DSneez, selapis kat hidung dia, sapu minyak balm didada dan kaki sambil pakai stokin, terus tidur nyenyak sampai pagi.."

DAPATKAN SEKARANG.... 
Hubungi saya di FACEBOOK
atau isi borang di BORANG TEMPAHAN

Friday, 14 September 2012

Panduan Sapuan di Kawasan T Dan Cara Penggunaan


1. Pastikan kawasan kulit hidung bersih sebelum sapuan
 
2. Untuk aplikasi gejala resdung, picit sedikit krim DRSNEEZ dan 
sapukan pada kawasan T pada kulit di kawasan batang hidung 
dan sedikit sekitarnya.

3. Aplikasi pada umumnya pada awal pagi dan pada waktu malam 
sebelum tidur.

4. Untuk hidung berair seperti selsema hanya sapukan jika ada  
keperluan sahaja.

Berminat??? Hubungi saya di FACEBOOK
Atau SMS saya di 0143388017
Atau Email ke sh_khafiah@ymail.com
Atau isi ORDER FORM

~SELAMAT MENCUBA~

Thursday, 13 September 2012

Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk

Sesiapa yang mengalami gejala2 seperti di bawah, boleh mencuba DRSNEEZ. insyaallah boleh bantu....jimat masa dan belanja berbanding ke klinik/hospital...

1. Hidung yang berair
2. Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
3. Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
4. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
5. Mengurang batuk akibat selsema.
6. Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus


Hubungi Saya untuk dapatkan DrSneez... Saya adalah pengedar di area AMPANG... Yg jauh saya boleh pos... yang dekat sy boleh hantarkan...

Wednesday, 12 September 2012

LAST PAPER UPSR



Alhamdulillah... hari ni last day UPSR... Kertas Bahasa Inggeris... Adik-adik semua mesti seronok kan? Tak sabar nk merdeka.... Boleh la sambut sekali ngan hari Malaysia... Haaa apa lg sempena cuti Hari Malaysia yang di bawa ke hari Isnin 17 September 2012.. Adik-adik ajak la ibubapa pergi jalan-jalan....

Ibubapa semua pun mesti lega anak-anak dah abis exam.... Bercuti, bercuti jugak. Kesihatan anak kena jaga. Musim2 hujan mcm ni ank-anak mudah terkena selsema.

Standby krim DrSneez, boleh dibawa kemana-mana... Hanya SAPU.. MUDAH ... SELAMAT... Dan BERKESAN...

DRSNEEZ PROMO 1

Jom Tgk video promo ni....





DrSneez adalah keluaran Drazma Wellness Marketing. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.

Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak ,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan.

Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.


DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti

· Hidung yang berair

· Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk

· Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.

· Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat

· Mengurang batuk akibat selsema.

· Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.

Senarai Pengedar&Stokis Drazma Wellness Marketing

PENGEDAR

SELANGOR
Bandar putera Kelang
1.Puan Satina Kamaruddin,016-348 7399

SHAH ALAM
Seksyen 24 
2.Hj Mh Ayub 012-361 3924

Seksyen18,
3. Mariana Rahmat 019-3532745

 Bukit Jelutong
4.Pn. Norhayati 012-362 1523

Tanjung Karang
5.Noraini Mohamed Sharif 017-790 4091

Sepang/Salak Tinggi
6. Norhaidah Ariffin 012-214 3247

Bukit Raja,Meru,Kapar
7. Zulkifli Mohd Sharif 010-2420332

Pulau Indah
8.Edura Nuzi 012-6380781/ 019-3922853

 Taman Sentosa Klang
9.Norma Abdul Hamid 019-2091306

 Klang
10.Pn Fatimah 019-348 4038

Tesco Setia Alam
11. Citra Beauty World Sdn Bhd 016-657 4000 /014-330 9308 (Samsul)

Kajang
12. Khamisah Mohamed Jamil 019-222 3995

Seri Kembangan
13. Azian fatilah 012-2353560

Taman Sri Muda, Shah Alam
14. Puan Zuraida Mukhtar  013-3825529


PERAK
Taman Tawas Mewah/Kg Tawas/Tasek, Ipoh
1. Habibah Yahya 05-2911 901

 Lumut  
2. Norhayati bt Yacop 0195555421

 JOHOR
Tmn Sri Pulai Perdana, Taman Teratai, Taman Universiti skudai
 1. Norlizu enterprise(Zunaidah Ariffin) 017-7117284

Johor Bahru/Ulu Tiram/Kota Tinggi
2. Anys Idayu Zakaria 017-7912993

Pahat,Yong Peng,Parit Sulung,Parit Raja,Air Hitam,Kluang,SimpangRenggam,
3.sazali bin sawarno 019-7941150

Muar,Bakri,Pagoh,Bukit Pasir,Ledang
 4.Khairatunnisa binti Salehudin 012-7295089

 PERLIS
 Kangar 1.Puan Raja Anizam Puteri 019-388 5616

TERENGGANU
1.Puan Wan Munirah  019-9142506
2. Kuala Terengganu dan Besut -Puan Wan Nur Maisarah 012 9397739

SABAH
1.Encik Akmal 012-2353560


STOKIST

Wilayah Persekutuan
Putrajaya
1. Aneka Pelangi Enterprise - En Jeffri -019-6059 709

Segambut
1. Pn Ismalia Ismail - 016-3153 690

Selangor

Sijangkang
1. Puan Mariam- 014-227 5686

Perak

Sri Manjung
1. Dr Sazali - 019- 497 6031

Negeri Sembilan

Kuala Pilah
1.Aziz Jaafar - 017-6721673

Terengganu

Kemaman
1. Pn Nurul Ain Mohd - 012-957 8804

Layari AGENT DIRECTORY untuk senarai terkini...

Testimoni Customer DR.SNEEZE

Customer DR.SNEEZE AinEsyam Dr.Sneez




Tuesday, 11 September 2012

HUJAN ~ SEJUK ~ HIDUNG TERSUMBAT ~


Alhamdulillah...

Hari ini hujan yang amat lebat kat area Ampang ni.... Sejuknya kat office ni... Dalam keadaan sejuk mcm ni hidung mula berair... mula la bersin... 


Dah ada petanda nk selsema ni... Nasib baik ada spare krim Dr.Sneeez satu kat office... boleh terus sapu, xperlu tunggu balik rumah...

Susah kalau kita sebagai ibubapa tak sihat... nanti terkena virus kat anak2 pulak.
Ni dia Krim DrSneez....


PICIT jer... sapu area hidung... Berkesan... Bau pun best... Boleh bernafas dengan lega...

ANDA nk CUBA???

Hubungi saya ok...

Memperkenalkan DRSNEEZ -Hanya Sapu -Mudah dan Cepat Melegakan


Mahukah Anda Menyelesaikan masalah-masalah berikut TANPA Sebarang Kesan Sampingan?

Selalu Selsema
Selalu Bersin di awal pagi
Selalu Gatal Sekitar Mata 
Selalu Gatal Sekitar Hidung
Selalu Tersumbat Hidung
Mengalami Gejala-gejala Resdung!!!

Usah buang masa dan duit anda lagi untuk mencari-cari penawar dan ubat sebelum mencuba penyelesaian kami. Belum tentu ubat-ubat yang terdapat di pasaran tersebut benar-benar berkesan dan tiada side effect


RESDUNG?? GATAL PADA BAHAGIAN HIDUNG?? ELERGIC MAKANAN LAUT??

"Saya alami resdung sejak dari kecil lagi.bila dah tak tahan sangat gatal-gatal,sy akan ambil pil loratidin.tp kesannya memang ngantuk la,baik la 2,3 hari lepas tu jadi lagi.bila dah ada baby,saya dah tak makan pil tu walaupun gatal2,saya tahan je sebab risau malam-malam baby nak susu,takut tak bangun.hihi.alhamdulillah,dapat jumpa ngan krim drsneez.sekali sapu dh rse keberkesanannya,siap keluar hingus warna kuning berbau agak busuk,mungkin hingus lama yang terperangkap.alhamdulillah,sekarang dah kurang dah gatal2.trima kasih drsneez"

Puan Nurul Ain
27 tahun
Terengganu



“Saya mempunyai resdung. Apabila makan udang atau makanan berunsurkan udang seperti belacan, hidung saya pasti akan gatal pada malam sebelum tidur, dan apabila waktu pagi pula selepas mandi saya pasti akan bersin banyak kali. Tetapi sejak menggunakan Dr Sneez semua itu tidak ada lagi. Saya boleh makan udang, tidur dengan lena dan bangun serta mandi pagi dengan baik dan sihat. Alhamdulillah."

Muhammad Syafiq
28 tahun
Kuala Lumpur.


Ingin Mencuba? Hubungi saya atau buat tempahan di BORANG TEMPAHAN.


AWAS SELSEMA... CEGAH SEBELUM PARAH


BATUK dan selesema adalah penyakit lumrah di kalangan kanak-kanak. Setiap kanak-kanak pasti mengalami batuk dan selesema.Malah, ibu bapa sering menerima komen seperti “biasalah budak-budak” apabila mengeluh mengenai anak mereka yang mengalami gejala ini. Bilakah batuk selesema dianggap biasa dan bilakah perlu dirisaukan?Batuk dan selesema sering disebabkan jangkitan virus. Ini mudah berlaku kerana daya ketahanan kanak-kanak tidak sekuat orang dewasa, terutama bayi.Insiden batuk dan selesema juga lebih kerap berlaku jika anak dihantar ke tadika atau rumah pengasuh, di mana anak terdedah kepada ramai kanak-kanak lain.

Begitu juga anak yang mempunyai abang atau kakak yang bersekolah, di mana si kecil akan kerap dijangkiti kuman yang dibawa pulang oleh abang atau kakak daripada sekolah.
Bagaimanapun, berlaku juga kes batuk dan selesema berlarutan hingga berminggu-minggu atau menjadi lebih teruk. Dalam kes sebegini, rawatan perlu ditingkatkan dan punca batuk dan selesema perlu dikenal pasti.
Batuk dan selesema yang sering dijangkiti kanak-kanak biasanya tidak melarat hingga lebih seminggu. Pada peringkat awal, kanak-kanak mungkin demam sedikit tapi ia akan berkurangan dan batuk juga akan reda. Nafas biasanya tidak kencang dan kanak-kanak biasanya aktif seperti biasa.



Sebelum Selsema berpanjangan, eloklah sekiranya kita sebagai ibu bapa mencari inisiatif untuk menhindari selsema ini dengan segera. Cuba lah Krim DrSneez. Cuba dulu... Hanya sapu di kawasan T pada hidung... dalam beberapa jam Selsema akan pulih dengan IZIN-NYA. tidak salah kalau kita berikhtiar kan?

Monday, 10 September 2012

SEMENTARA STOK MASIH ADA

Stok drsneez dah sampai... Sapa nk order boleh order segera sementara stok masih ada.



Ni meh sy nk citer sikit lg mengenai krim ni.... Ape yang terkandung dalam krim ni... Xde effect ke kalau pakai kat baby?

Drsneez ni di adun dari gabungan bahan2 herba iaitu habatus sauda... Kunyit... Jintan dan kopi.... Daripada bahan2 ni semua dah tahu ianya selamat digunakan untuk baby.

Kenapa saya fokus pada baby je?
Sapa yang ada baby dia tahu la... Hampir tiap2 minggu kot baby biasa terkena selsema... Contohnya anak saya sdri... Sikit2 selsema hidung tersumbat... Tak boleh tidur....

Kat rumah saya ada 1 krim untuk di letak sebelah bantal dia... Senang mlm2 sapu je time dia tdo...

Dalam hanbag ada satu... Boleh bawa kemana2...

Kdg2 tgh duk shopping dlm aircord pun.baby boleh selsema... Sapu je kat situ... Terus ok...
Anda bila lg nk mencuba...

Boleh order sekarang kat BORANG TEMPAHAN

Selamat menjawab soalan UPSR...

Hari ni UPSR bermula... Pastinya ibubapa yang lebih berdebar dari anak2...
Sebaiknya anak2 mesti berada dalam keadaan sihat pada musim peperiksaan. Jgn biarkan masalah hidung tersumbat dan selsema menggangu tumpuan anak2 anda, menggangu tidur malam dan boleh menyebabkan anak mengantuk dlm dewan peperiksaan.
Dapatkan segera krim drsneez... Mudah dibawa kemana2... Hanya sapu... Berkesan dan selamat.
Semoga Berjaya.

Mengenal Gejala Sinusitis pada kanak-kanak




Sinusitis juga boleh berlaku pada kanak-kanak, tetapi biasanya ia jarang dikesan kerana gejalanya menyerupai selesema biasa. Bagaimanapun, kanak-kanak mungkin mengalami sinusitis jika dia menunjukkan beberapa gejala seperti:
*Selesema panjang antara 10 hingga 14 hari.
*Demam atau tidak. Jika demam, tidak terlalu panas.
*Berhingus (meleleh ke belakang tekak) yang menyebabkan sakit tekak, batuk, nafas berbau dan kadangkala muntah.
*Sakit kepala (biasa pada kanak-kanak lebih besar berumur enam tahun ke atas).
*Lesu.
*Keliling mata kelihatan bengkak.


Dipetik dari DRAZMA WELLNESS MARKERTING

Elakkan Risiko Awal dengan DrSneez

RESDUNG - Risiko jangkitan otak
(Petikan Dari Utusan Malaysia)

ANDA batuk, kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan. Hidung pula rasa berair dan tersumbat. Anda terasa yang anda demam.

Apabila ubat-ubatan yang diambil tidak meredakan gejala-gejala demam biasa, bangun pagi anda mulai diiringi dengan sakit kepala dan rasa berat pada bahagian muka.

Selepas doktor mendengar sejarah gejala, memeriksa bahagian muka, dahi dan mungkin menjalankan sinaran-X pada bahagian sinus, anda disahkan menghidap penyakit sinusitis.

Di kalangan masyarakat setempat, ia lebih popular sebagai resdung dan sangat biasa terjadi di kalangan rakyat negara ini.

Ringkasnya, resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah.

Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus,'' kata Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan.

Menurutnya, sinus sebenarnya adalah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil.

Sinus terletak pada bahagian muka - pipi di bawah mata, di antara dua mata, hanya sedikit di belakang hidung dan turut meliputi bahagian dahi seseorang.

Ia terbahagi kepada empat; masing-masingnya dikenali sebagai sinus frontal, sinus maksila, sinus etmoid dan sinus sfenoid.

Fungsi sebenar sinus tidak diketahui dengan tepat tetapi ada antara teori mengatakan sinus berfungsi meringankan tengkorak selain turut memainkan peranan dalam degungan suara.
Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga-rongga ini pada setiap masa dan disalirkan ke dalam hidung.

Jika saluran daripada sinus ini tersumbat, lendir akan terkumpul dan rongga sinus menjadi tempat pembiakan yang baik bagi kuman bakteria,'' katanya.

Dr. Amir Izwan yang juga pakar bedah kepala dan leher berkata, bengkakan di dalam lapisan hidung juga boleh menyebabkan salur sinus ini tersumbat.

Salah satu punca utama bengkakan dalam hidung ini ialah radang hidung disebabkan oleh alahan (rhinitis) yang agak berleluasa dalam masyarakat kita.

Mengulas lanjut, resdung boleh juga terjadi disebabkan oleh rerambut halus silia di dalam sinus yang sepatutnya membantu pengaliran mukus, gagal menyempurnakan tugasnya.

Aktiviti menyelam ataupun berenang merupakan antara beberapa faktor yang boleh meningkatkan risiko resdung selain asap rokok yang dikenal pasti sebagai pencetus radang hidung.

Oleh itu, adalah sangat penting `mengharamkan' tabiat merokok di dalam persekitaran rumah mahupun kenderaan pesakit resdung, sekali gus mengelakkan tempat-tempat yang seumpamanya.

Katanya, apabila gejala resdung berlaku dalam tempoh beberapa hari hingga beberapa minggu, ia diklasifikasikan sebagai akut.

Resdung akut kadangkala adalah penyebab demam, terutamanya yang berlanjutan lebih daripada tujuh hingga 10 hari.

Asalnya, virus-virus yang menyebabkan selesema biasa, menyerang lapisan dalam hidung dan sinus menyebabkan bengkak dan menyempit.

Badan juga bertindak balas terhadap virus dengan menghasilkan lebih banyak mukus. Ini menyebabkan hidung tersumbat dan nanah terkumpul di dalam sinus yang bengkak,'' kata Dr. Amir Izwan.

Demam yang mula kebah tetapi kemudiannya bertukar melarat menjadi sebahagian tanda-tanda resdung akut.

Di samping itu, kesakitan di dalam bahagian dahi yang timbul semasa anda mencondongkan badan ke depan seperti waktu sujud juga boleh menjadi petanda.

Ditanya bagaimanakah caranya untuk membezakan di antara resdung, demam selesema biasa dan alahan hidung memandangkan ketiga-tiganya mempunyai gejala yang saling bertindihan, Dr. Amir Izwan menjelaskan:

Jika pesakit demam dan mempunyai gejala berkaitan hidung seperti sakit muka dan hidung, keluar nanah berwarna kuning atau hijau daripada hidung atau kahak warna sama pada sebelah pagi, itu resdung.

Apabila gejala-gejalanya berlaku lebih kerap ataupun jangkitan berpanjangan lebih daripada tiga bulan, resdung akut boleh menjadi kronik.

Gejalanya mungkin tidak seteruk resdung akut namun, jika tidak dirawat boleh menyebabkan kerosakan kepada sinus dan tulang pipi sehingga memerlukan pembedahan,'' katanya.

Walaupun resdung tidak boleh menjadi kanser sehingga menyebabkan hidung rompong tetapi sebaliknya kanser boleh memperlihatkan gejala-gejala seperti penyakit itu.

Sekiranya dibiarkan tanpa rawatan, resdung boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.

Serangan resdung berulang-ulang juga boleh berlaku. Pesakit selalunya diberikan rawatan antibiotik untuk menyembuhkannya tetapi penyakit datang semula sebulan dua kemudian.

Puncanya mungkin disebabkan oleh faktor penyebab penyakit ini yang tidak dirawat sepenuhnya, lazimnya susunan tulang dalaman sinus yang tidak normal dan sempit. Dalam kes-kes begini, pembedahan endoskopi dilakukan.

Sekiranya gejala resdung masih berterusan, kaedah baru ini akan dilakukan di mana rongga-rongga sinus terlibat akan dibuka menggunakan alat-alat khas di bawah penglihatan kamera skop.

Pembedahan sinus endoskopi ini sama sekali tidak memerlukan belahan pada kulit kerana segala prosedurnya dilakukan di dalam rongga hidung.

Ini berbeza dari kaedah lama pembedahan di mana belahan terpaksa dibuat di sekeliling kawasan hidung.

Pun begitu, gejala alahan hidung masih boleh terjadi selepas pembedahan dan hanya dapat dikawal melalui penggunaan ubat-ubatan.

Justeru, adalah sangat penting bagi para pesakit untuk mengekalkan pengambilan ubat-ubatan antialahan selepas pembedahan,'' kata Dr. Amir Izwan.

Tambahnya, cara terbaik untuk mencegah serangan resdung ialah dengan merawat gejala-gejala hidung dengan segera sebelum ia melarat.

Gejala resdung:

* Hidung tersumbat
* Lendir daripada hidung dan tekak
* Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
* Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang
* Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas
* Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.

Punca resdung:

* Susunan tulang dalaman hidung yang sempit
* Hidung bengkok
* Mandi dan terjun di dalam air yang kotor
* Jangkitan gigi atas
* Ketumbuhan di dalam hidung
* Objek dimasukkan ke dalam hidung, contohnya putik kapas, maik dan kertas
* Tisu belakang hidung yang bengkak terutamanya kanak-kanak.

Komplikasi resdung:

* Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
* Jangkitan otak (meningitis)
* Sakit tekak yang kronik
* Jangkitan tulang muka
* Memburukkan keadaan lelah
* Berdengkur yang kronik
* Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
* Alahan hidung atau hidung sensitif
* Selesema biasa yang melarat

Elakkan resdung, dapatkan PRODUK DRSNEEZ

CARA ORDER KRIM DR.SNEEZ

Pelanggan yang dihormati,

Kepada sesiapa yang berminat dengan Krim DrSneez dan ingin membuat pembelian, sila ikuti arahan dibawah.

Harga 1 tiub Krim DrSneez = RM 50.00

Kos Penghantaran Semenanjung Malaysia = RM 6.00

Sabah/Sarawak = RM 9.00

1) Isikan BORANG TEMPAHAN @ Email: sh_khafiah@ymail.com @ Call: 014-3388017

2) Bayaran boleh dilakukan kepada:

Maybank - 153010484922 - Sharifah Nur Khafiah Bt Syed Mohamed

3) Sila bank-in jumlah belian barang beserta kos penghantaran. Email @ SMS bukti pembayaran.

4) Barang akan dipos setelah bayaran penuh diterima

5) Barang akan sampai dalam masa 2-3 hari dengan menggunakan Pos Laju

SEKIAN. SELAMAT MENCUBA.





Sunday, 9 September 2012

Jangan biarkan masalah hidung tersumbat mengganggu TIDUR anda...

Tidur kurang Dari 6 Jam Boleh Membawa Maut

Keratan ini diambil dari Berita Minggu 10/09/2012

" tidur nyenyak dan mencukupi pada waktu malam penting untuk kecerdasan fizikal dan mental"

"kurang tidur menyebabkan tekanan pada tubuh , memaksa jantung berdegup lebih pantas, kata pakar."

"kajian yang berterusan menunjukkan semakin pendek tidur, semakin tinggi risiko mengalami obesiti."

Dapatkan Dr.Sneez untuk menyelesaikan masalah selsema dan hidung tersumbat dengan segera.... Tempah sekarang di BORANG TEMPAHAN atau layari facebook untuk maklumat lanjut.

SAPU - MUDAH SELAMAT CEPAT - BERKESAN


DrSneeze diformulasikan untuk semua peringkat umur. Sapuan lebih mudah teruatama pada kanak-kanak dan bayi yang tidak suka minum ubat. Sapuan juga lebih mudah kerana kanak-kanak atau bayi boleh diberikan sapuan semasa waktu tidur.

Krim Dr.Sneez Amat sesuai untuk kanak-kanak..









Formulasi utama yang terkandung di dalam krim ini amat mudah di dapati dan selamat kerana ianya sememangnya datang dari sumber alam semulajadi.

Bahan-bahan yang terkandung:
Curcumin longa domestica atau lebih dikenali sebagai kunyit domestik bukan ekstract. Rempah ini kaya dengan sifat antiseptic dan mempunyai sifat anti bakteria semuajadi. Dari dahulu lagi kunyit digunakan oleh masyarakat kita untuk mengurangkan masalah hidung berair dan selsema.
Nigella Sativa atau lebih dikenali sebagai habatus sauda atau biji hitam (blackseed). Untuk umat Islam mungkin telah mengetahui banyak kelebihan habatus sauda ini dan kandungan nutrisi yang tinggi amat baik untuk tubuh badan manusia.
Foeniculum vulgare-jintan (fennel). Jintan manis secara tradisi boleh melegakan kahak.
Coffea Arabica iaitu serbok kopi yang kaya dengan antioksida
Aqoues cream sebagai medium krim.

Testimoni Penggunaan DrSneez pada kanak-kanak




"Alhamdulilah anak saya bertambah baik selepas menggunakan drsneez... kalau tak tiap2 bulan mesti ke klinik ambil nebulizer kerana asthma...puncanya dari alahan dan selsema tapi selepas menggunakan drsneez gejala selsema dah jarang berlaku dan astma pun pun macam tak kena.walaubagaimanapun mesti ambil berat lagi.... sungguh jimat dan senang digunakan serta selamat dan tidak memberikan apa2 effect (kalau ubat-effect mengantuk) tapi drsneez cepat berkesan kerana kesan resapan. apa2 pun terima kasih drsneez"


Untuk Testimoni dari pengguna Dr.Sneez sila layari ALBUM TESTIMONI PENGGUNA DRSNEEZ.

Anak Selsema... Hidung tersumbat? Beralih lah kepada Krim Dr.Sneez.





Menurut Pubmed Health secara purata seorang kanak-kanak akan mengalami selsema sebanyak 6-8 kali setahun.

Secara purata bayaran untuk selsema adalah RM 20.00.

Bayaran untuk setahun antara RM 120-RM 160.00

Dengan DrSneez anda boleh berjimat sehingga RM 110.00 setahun dan boleh menjana pendapatan sampingan.

Untuk tempahan boleh isi borang di BORANG TEMPAHAN.



Anak saya adalah pengguna Dr.Sneeze... Alhamdulillah ianya AMAT BERKESAN...


"Anak saya selalu mengalami selsema dan bersin. Sebelum ni saya menggunakan produk vicks sapu pada hidung. Tapi selsema tetap menjadi-jadi. Kawan sekolej saya memperkenalkan Dr.Sneeze kepada saya dua minggu yang lepas. Alhamdulilah selsema anak saya tiada lagi. Dia dapat tidur malam tanpa ada gangguan bernafas. Tidur lena sampai pagi. Bangun Pagi dengan ceria sekali."


Saya tunggu Testimoni dari anda... Untuk tempahan sila klik di sini... BORANG TEMPAHAN.

DR SNEEZ Boleh menyelesaikan masalah selsema dan resdung dengan cepat


Q. Boleh ceritakan serba sedikit mengenai DrSneez
A: DrSneez adalah krim keluaran Drazma Wellness Marketing laman web kami di www.drazma.com. Kebanyakan rawatan moden atau alternatif untuk selsema dan resdung hanya menggunakan ubat atau ramuan yang dimakan secara mulut(oral), semburan(spray) atau titisan(drop) ke hidung. Sebarang persediaan yang perlu dimakan perlu diproses oleh hati (Liver) sebelum ianya berguna untuk melegakan gejala-gejala yang berkaitan.




Ini amat membebankan hati(liver) itu sendiri. Isu kesuaian umur juga perlu dipertimbangkan. Kita tahu semakin muda manusia itu, seperti kanak-kanak,semakin kurang keupayaan hati(liver) untuk tujuan pemprosesan. Penggunaan secara semburan atau titisan yang berterusan juga boleh menyebabkan membran di dalam lapisan hidung menjadi kering dan pedih, ini mengurangkan kerelaan seseorang pengguna untuk terus menerima rawatan. 

Menggunakan kulit sebagai perantara atau “delivery system” dapat mengurangkan masalah ini. Dari situ timbullah kajian mengenai krim thrudermal DrSneez ini. Kami memilih untuk menggunakan bahan yang senang digunakan dan selalu digunakan oleh masyarakat.

Q: Apakah kegunaan Dr Sneez ini?
A: DrSneez diformulasikan untuk mengurangkan gejala-gejala tidak selesa akibat selsema dan resdung. Resdung dalam bahasa perubatan disebut sebagai allergic rhinitis dan sinusitis. Ianya dibangunkan dinegara kita sendiri dan bukan bahan siap yang diimport dan di bungkus semula.

Q. Apakah contoh-contoh gejala selsema dan resdung yang dapat dibantu?
A. DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti 
  1. Hidung yang berair
  2. Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk
  3. Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.
  4. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
  5. Mengurang batuk akibat selsema.
  6. Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.
Q: Bagaimanakah ia digunakan?
A: Cara penggunaannya amat mudah. Apa yang anda perlukan hanya sapukan sedikit lapisan nipis krim ini pada permukaan hidung dan sinus atau lebih dikenali sebagai kawasan T pada wajah. Anda dapat merasakan keberkesanan dalam waktu yang agak cepat.

Q: Apakah kandungan DrSneez ini?
A: Krim DrSneez ini diformulasikan dari bahan-bahan yang ada didapur rumah kita. Bahan aktif yang terkandung termasuk Curcumin domestica longa atau senang dipanggil kunyit, Nigella Sativa atau mudahnya habatus sauda dan Foeniculum Vulgarae atau jintan manis. Ketiga-tiga bahan yang boleh dipanggil rempah ini boleh selsema atau resdung dengan cepat dan selamat.

Q: Apa perbezaan applikasi DrSneez ini berbanding dengan applikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung?
A: DrSneez mengabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi ,bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.

Q: Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?
A: Teknologi Thrudermal menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa jauh kedalam lapisan ini dan hasilnya ia hanya memerlukan sedikit sahaja. Sebagai contoh kunyit yang diperlukan dan kesannya amat pantas bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.

Q: Mengapa menggunakan Curcuma Longa, Nigela Sativa dan Foeniculum Vulgarae ini?
A: Kajian menunjukkan ketiga-tiga bahan yang mudah didapati ini mempunyai sifat anti histamine ( anti inflammatory ) dan anti oksida yang tinggi dan dapat mengurangkan keradangan dengan cepat. Curcuma Longa mengandungi Curcumin yang juga bersifat anti-virus, anti-bacteria dan anti-fungus yang semulajadi. Kombinasi sifat-sifat ini mampu menangani gejala-gejala resdung dan selsema dengan efektif.

Q: Adakah DrSneez ini selamat?
A: Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah selamat kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya applikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah . Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami atau menghubungi terus pegawai perubatan kami TEL: 03-5110 2956 Hotline: Dr Azman +6019-663 2067Dr Sazali +6019-576 3031Dr Hisyam +6010-369 2656 Dr Zulkifli +6010-242 0332.

Q: Adakah DrSneez berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia
A: Krim drsneez berdaftar dengan KKM di bawah Nombor Notifikasi , NOT-110403473-K DRAZMA WELLNESS MARKETING

Q: Adakah DrSneez ini boleh digunakan pada kanak-kanak bawah 2 tahun?
A: DrSneez diformulasikan untuk semua peringkat umur. Sapuan lebih mudah terutama pada kanak-kanak dan bayi yang tidak sesuai minum ubat.Sapuan juga lebih mudah kerana kanak-kanak atau bayi boleh diberikan sapuan semasa waktu tidur.

Q: Adakah DrSneez ini boleh menyebabkan kesan mengantuk seperti ubat selsema lain?
A: Tidak.

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts