Monday, 15 October 2012

SELSEMA DAN DRSNEEZ


Sejak awal tahun ni, dah berapa kali anda selsema? Mesti rasa sangat tak selesa bila selsema memanjang. Hidung meleleh je dengan hingus yang cair.

Kalau anda kena macam ni, nak duduk diam memang tak boleh la. Rasa nak baring dan tidur je. Kalau tidur dengan anak-anak memang kesian anak-anak tu sebab terganggu je dengan bunyi hidung kita dan boleh menyebabkan jangkitan pada anak-anak.

Batuk dan selsema. Memang selalu disebut bersama sebab saling berkait. Persamaannya, dua-dua melibatkan sistem respiratori ataupun sistem pernafasan. Kalau awal-awal tu kena selsema, peratus untuk batuk pun tinggi juga. Macam tu jugaklah sebaliknya.

Selsema disebabkan oleh jangkitan virus. Jadi, tiada antibiotik yang boleh dimakan sebab antibiotik hanya bertindak keatas bakteria. Bakal doktor, ahli farmasi dan doktor-doktor tolong sahkan fakta ni.

Jadi, kebiasaanya apabila anda terkena batuk dan selsema, doktor hanya mempreskripsikan ubat (baca: dadah) untuk mengurangkan simptom. Sebab tu la biasanya bila makan ubat batuk dan selsema ni rasa ngantuk. Ada je ubat yang tidak menyebabkan mengantuk, lepas ni saya ceritakan.
Ubat demam yang biasa kita makan, paracetamol (baca: panadol) tu pun sejenis dadah jugak. Dimakan sekadar untuk mengurangkan rasa demam dan sakit yang dihadapi. Banyak juga mitos yang orang selalu sebut pasal panadol ni, macam tak elok untuk perut kalau selalu makan. Sejauh mana benarnya, saya pun tak tahu.

Jadi, kalau anda rasa boleh tahan dan tiada keperluan untuk tidak makan ubat yang bukan antibiotik ni yang sekadar untuk kurangkan rasa sakit dan tidak selesa, lebih baik tidak dimakan ubat tu.

Saya ada sesuatu untuk menyelesaikan masalah selsema anda iaitu KRIM DRSNEEZ.

Hanya SAPU, MUDAH, SELAMAT, CEPAT dan BERKESAN.


Diadun dari Gabungan HABBATUS SAUDA, KUNYIT, JINTAN dan KOPI. Gabungan adunan bahan SEMULAJADI dan TEKNOLOGI THRUDERMAL membolehkan sapuan krim menyerap dengan kadar yang pantas dan efektif ke dalam kulit tanpa "SIDE-EFFECT".


TIADA KESAN MENGANTUK.

Jumlah sapuan adalah sedikit untuk setiap aplikasi amat menjimatkan sehingga 500x sapuan untuk 1 Tiub.


Q: Apakah kegunaan Dr Sneez ini?

A: DrSneez diformulasikan untuk mengurangkan gejala-gejala tidak selesa akibat selsema dan resdung. Resdung dalam bahasa perubatan disebut sebagai allergic rhinitis dan sinusitis. Ianya dibangunkan dinegara kita sendiri dan bukan bahan siap yang diimport dan di bungkus semula.


Q. Apakah contoh-contoh gejala selsema dan resdung yang dapat dibantu?

A. DrSneez dapat mengurangkan gejal-gejala seperti

1. Hidung yang berair

2. Selalu bersin terutamanya di awal pagi atau semasa persekitaran sejuk

3. Gatal yang melampau di sekitar kawasn T di wajah.

4. Melegakan pernafasan hidung yang tersumbat

5. Mengurang batuk akibat selsema.

6. Melegakan sakit kepala akibat tekanan dalam sinus.

Q: Bagaimanakah ia digunakan?

A: Cara penggunaannya amat mudah. Apa yang anda perlukan hanya sapukan sedikit lapisan nipis krim ini pada permukaan hidung dan sinus atau lebih dikenali sebagai kawasan T pada wajah. Anda dapat merasakan keberkesanan dalam waktu yang agak cepat.Q: Apakah kandungan DrSneez ini?

A: Krim DrSneez ini diformulasikan dari bahan-bahan yang ada didapur rumah kita. Bahan aktif yang terkandung termasuk Curcumin domestica longa atau senang dipanggil kunyit, Nigella Sativa atau mudahnya habatus sauda dan Foeniculum Vulgarae atau jintan manis. Ketiga-tiga bahan yang boleh dipanggil rempah ini boleh selsema atau resdung dengan cepat dan selamat.Q: Apa perbezaan applikasi DrSneez ini berbanding dengan applikasi cara lama dengan menyapukan terus kunyit hidup ke kawasan hidung?

A: DrSneez mengabungkan bahan-bahan tersebut dengan teknologi THRUDERMAL yang mampu membantu resapan yang tinggi ,bahan aktif dapat meresap ke dalam kulit di kawasan yang dikehendaki. Applikasi tradisional memerlukan jumlah yang lebih besar dan resapan bahan aktif tersebut tidak dapat dipastikan.Q: Cuba terangkan sedikit apakah teknologi THRUDERMAL ini?

A: Teknologi Thrudermal menggunakan pembawa tertentu yang dapat membawa bahan aktif melepasi halangan kulit atau lebih dikenali sebagai epidermis. Bahan aktif ini akan dibawa jauh kedalam lapisan ini dan hasilnya ia hanya memerlukan sedikit sahaja. Sebagai contoh kunyit yang diperlukan dan kesannya amat pantas bergantung kepada ketebalan kulit atau epidermis ini.Q: Mengapa menggunakan Curcuma Longa, Nigela Sativa dan Foeniculum Vulgarae ini?

A: Kajian menunjukkan ketiga-tiga bahan yang mudah didapati ini mempunyai sifat anti histamine ( anti inflammatory ) dan anti oksida yang tinggi dan dapat mengurangkan keradangan dengan cepat. Curcuma Longa mengandungi Curcumin yang juga bersifat anti-virus, anti-bacteria dan anti-fungus yang semulajadi. Kombinasi sifat-sifat ini mampu menangani gejala-gejala resdung dan selsema dengan efektif.Q: Adakah DrSneez ini selamat?

A: Oleh kerana kesemua bahan ini adalah dari bahan alami ianya adalah selamat kecuali pengguna sudah dikenal pasti alah kepada bahan-bahan tersebut. Secara umumnya applikasi krim setempat tidak akan mendatangkan masalah . Sekiranya berlaku alahan maka pengguna dinasihatkan untuk menghubungi pihak kami atau menghubungi terus pegawai perubatan kami TEL: 03-5110 2956 Hotline: Dr Azman +6019-663 2067Dr Sazali +6019-576 3031Dr Hisyam +6010-369 2656 Dr Zulkifli +6010-242 0332.Q: Adakah DrSneez berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia

A: Krim drsneez berdaftar dengan KKM di bawah Nombor Notifikasi , NOT-110403473-K DRAZMA WELLNESS MARKETINGQ: Adakah DrSneez ini boleh digunakan pada kanak-kanak bawah 2 tahun?

A: DrSneez diformulasikan untuk semua peringkat umur. Sapuan lebih mudah terutama pada kanak-kanak dan bayi yang tidak sesuai minum ubat.Sapuan juga lebih mudah kerana kanak-kanak atau bayi boleh diberikan sapuan semasa waktu tidur.Q: Adakah DrSneez ini boleh menyebabkan kesan mengantuk seperti ubat selsema lain?

A: Tidak.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts