Sunday, 3 February 2013

HIDUNG TERSUMBAT

Masalah hidung tersumbat juga kerap berlaku pada wanita hamil berpunca peningkatan paras hormon estrogen dan progesteron. Ini secara automatik merangsang pengaliran darah ke semua membran mukus di seluruh badan, termasuk di dalam hidung.

Keadaan ini menyebabkan tisu di dalam hidung menjadi lembut dan bengkak yang akhirnya menyempitkan laluan udara. Wanita yang ada alahan rinitis mempunyai risiko lebih tinggi mengalami masalah hidung tersumbat apabila dia hamil. Masalah hidung tersumbat ini boleh berlarutan sepanjang kehamilan hingga selepas melahirkan anak.

Dianggarkan 20 hingga 30% wanita mengalami masalah ini ketika hamil. Secara semula jadi apabila hidung tersumbat, kita cuba menghembus nafas dengan lebih kuat. Kekerapan menghembuskan hidung dengan kuat kadangkala boleh menyebabkan hidung berdarah. Tanpa penjagaan rapi, masalah ini boleh berlarutan dan menjadi lebih teruk.

Dapatkan krim drsneez . Hubungi sharifah 0143388017 sms/whatsapp Amni's Online Shop. Bahan semulajadi tidak mendatangkan side effect kepada pengguna. Kunyit jintan kopi dan habatusauda... :)


No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts